Activitatile noastre

Cateii inveselesc studentii de la ASE

Ianuarie 2018. In urma unui protocol de colaborare incheiat cu Academia de Studii Economice, echipa de Terapie si Activitati s-a deplasat in timpul sesiunii de iarna, oferind studentilor aflati in perioada de examene momente de bucurie si de relaxare.

activitati asistate de animale

Asa au aratat vizitele la ASE in imagini:

http://bit.do/ASE1

http://bit.do/ASE2


O surpriza blanoasa la serviciu :)

Ianuarie 2018. Firma Advantage Software Factory a invitat echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale sa faca o surpriza celor 60 de angajati, in timpul programului de lucru. Povestea a fost una tare faina, pentru ca toata lumea a fost fericita, oamenii au ras, au mangaiat cateii si au reusit pentru o ora sa uite de prezentari, excel-uri si termene limita. 

activitati asistate de animale

Va lasam in compania imaginilor:

http://bit.do/VizitaLaServiciu


Ajuta cainii de terapie sa devina Mesagerii Mosului

Decembrie 2017. Luna decembrie s-a incheiat cu inca 4 vizite facute in centre de copii, de tineri si adulti, dar si de batrani. 100 de pachete au fost facute cadou, cu ajutorul donatiilor si a sponsorizarilor.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care s-au implicat, celor de acasa si persoanelor juridice reprezentate de Asociatia Daruim Impreuna si Ecotech. Anul s-a incheiat cu inca 100 de oameni fericiti! 

activitati asistate de animale

 

Toate cele 4 vizite in imagini:

http://bit.do/MesageriiMosului1

http://bit.do/MesageriiMosului2

http://bit.do/MesageriiMosului3

http://bit.do/MesageriiMosului4


Vizita la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Noiembrie 2017. Niciodata echipa de terapie si activitati nu a avut un public atat de numeros si atat de generos in zambete, apauze și atentie. Doamna Conferentiar Universitar Doctor, Valentina Rujoiu, a sustinut un curs pe tema violentei domestice, scotand in evidenta rolul pe care cainii de terapie il pot avea in recuperarea victimelor.

Asa am cunoscut peste 100 de studenti, profesori si alti invitati speciali, impreuna cu care am ințeles inca o data cat de importanti sunt cateii din viata noastra si cat de mult conteaza ca cineva sa te iubeasca neconditionat

activitati asistate de animale

Vizita noastra in imagini: http://bit.do/VizitaFacultate


Doctor cu 4 labute

activitati asistate de animale

 

In 2017, echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, parte a Clubului Cainilor Utilitari, a facut parte dintr-unul din cele mai frumoase proiecte: „Doctor cu 4 labute”. Astfel, 4 caini special antrenati, alaturi de handlerii lor din echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, au desfasurat programe si activitati terapeutice pentru copii si adolescenti care sufera de afectiuni oncologice sau dizabilitati (fizice, motorii si vizuale), Sindrom Down, Tulburari de Spectru Autist si pentru varstnici, beneficiari ai organizatiilor: Asociatia Help Autism, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia MAGICAMP, Asociatia Down Plus si Asociatia Crestina Sfantul Alexandru si Sfantul Nicolae.
„Doctor cu 4 labute” s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni si a avut o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei a reprezentat contributia Fundatiei Orange. Proiectul a fost finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania. 
 
Initiat si coordonat de Raluca Nita, angajat Orange, proiectul si-a propus sa ofere activitati terapeutice asistate de animale pentru 250 de copii si varstnici. 
 
Cei 4 caini de Terapie si Activitati Asistate de Animale sunt selectati, instruiti si pregatiti in mod special, dresajul specific avand o durata de doi – trei ani. Ei nu actioneaza individual, ci doar impreuna cu instructorul canin. Din proiect au facut parte un Border Collie – Happy, un Golden Retriever – Maya, un Golden Retriever – Happy si un catel de rasa mixta - Gigica.
 
„Doctor cu 4 labute" este proiectul care a adus fericire in ochii celor care s-au bucurat de cateii nostri. Noi suntem incantati ca juriul ‘Sustine un ONG!’ a crezut in proiectul nostru, iar cu ajutorul acestei finantari am putut sa contribuim la terapia a 353 de copii si varstnici!”, a spus Luciana Manole, coordonatorul departamentului de Terapie si Activitati Asistate de Animale. 
 
Proiectul castigator al concursului ‘Sustine un ONG!’ a fost ales de catre un comitet de selectie format din: Andreea Giuclea - jurnalist Decat o Revista , Horia Brenciu - cantaret, entertainer si prezentator TV HB Media Entertainment, Mihai Dobrovolschi– fondator Radio Guerrilla , Cristian Patachia-Sultanoiu - Development & Innovation Manager Orange Romania si Amalia Fodor - Director Executiv Fundatia Orange.
 
Despre Fundatia Orange
 
Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Fundatia Orange dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro.
 
Asa a aratat proiectul "Doctor cu 4 labute" in imagini:
 

activitati asistate de animale


Protocol de colaborare CCU - ASE

Cu bucurie anuntam semnarea unui nou PROTOCOL de colaborare, parteneriat care aduce un plus de dezvoltare si valoare, care deschide noi orizonturi in domeniul terapiei si activitatilor asistate de animale. Aducem multumiri speciale Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Prorectorului ASE, prof.univ.dr. Dorel Paraschiv, coordonatorului proiectului ASE ”Academia Sperantei”, prof. univ. dr. Virginia Maracine, conf. univ. dr. Octavian Rujoiu – Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane ASE / sociolog in echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, Bucuresti, precum si doamnei conf. univ. dr. Valentina Rujoiu – sociolog si asistent social in echipa noastra.

activitati asistate de animale

Legat de ce aduce aceasta colaborare, nu putem sa gasim o exprimare mai buna decat a Virginiei Maracine: "Academia de Studii Economice din Bucuresti diversifica si modernizeaza continuu aria sa educativa, de data aceasta prin semnarea Protocolului de colaborare cu Asociatia Clubul Cainilor Utilitari din Bucuresti. Activitatile comune se vor derula in cadrul proiectului ”Academia SpErantei – Voluntariat din Iubire pentru Viata” si ele au ca obiectiv cresterea nivelului de cunoastere al membrilor comunitatii universitare a ASE in privinta ingrijirii si protectiei mediului si a animalelor, precum si a beneficiilor interactiunii om-animal si om-mediu.

Impreuna cu specialistii Clubului Cainilor Utilitari vom desfasura in universitatea noastra, in beneficiul membrilor comunitatii universitare:
- programe educative pe tema interactiunii om–animal;
- sedinte de terapie asistata de animale, in speta cu ajutorul cainilor utilitari din echipa, pentru beneficiari de diferite varste si cu diferite afectiuni, fobii sau dizabilitati,;
- ateliere specifice asistate de caini utilitari dedicate studentilor care sufera de stres in timpul sesiunilor de examene.
Totul pe baza de voluntariat si din iubire pentru viata! <3"
 

Echipa TAAA la Bucharest Pet Exhibition 2017

In cadrul evenimentului Bucharest Pet Exhibition 2017, activitatea ne-a fost presarata cu zambete, multa joaca, copii entuziasmati si catei fericiti! La invitația Asociației Chinologice Metropolitană București, echipele noastre au desfasurat Activități Asistate de Animale in ringul central, acolo unde o multime de copii si parinti le-au cunoscut pe Happy, Gigica si Happy.  Photo: Bogdan Buda / Andreea Pușcoci
http://bit.do/Bucharest-Pet-Exhibition-2017


Ziua Teei

De ziua Teei, o parte din echipa noastră a vizitat Școala Româno-Finlandeză și le-a făcut copiilor o surpriză.Gigica și Maya, împreună cu LucianaDiana și Cristian Anghel au petrecut o ora de neuitat în compania celor mici și a sărbătoritei <3 Mulțumim, Diana Nitulescu pentru invitație și directorului școlii pentru găzduire. 
La mulți ani, copil frumos! http://bit.do/ZiuaTeei


Campania "Oameni si Caini"

Campania "Oameni si Caini" demarata de Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti, impreuna cu Animax https://www.facebook.com/Animax.ro/?fref=ts, si-a propus sa faca 6 vizite atat copiilor, cat si batranilor, cu scopul de a aduce zambete pe buze si caldura in suflete. Astfel echipele noastre au fost cele care au redat surasul, amintirile si bucuria lucrurilor simple.
http://bit.do/OameniSiCaini-Vizita1
http://bit.do/OameniSiCainiVizita2
http://bit.do/OameniSiCainiVizita3
http://bit.do/OameniSiCainiVizita4
http://bit.do/OameniSiCainiVizita5
http://bit.do/OameniSiCainiVizita6
http://bit.do/TAAAB-la-Pro-Tv
http://vorbestelumea.protv.ro/video/cainii-prietenii-copiilor-cu-sindrom-down.html

 

 
Vizita la centrul de seniori, Sfântul Nicolae și Alexandru

Echipa de Terapie și Activități Asistate de Animale București a adus un pic de bucurie in Ajunul Craciunului batranilor de la centrul de seniori Sfântul Nicolae și Alexandru - http://bit.do/CentruDeSenioriCraciun

 

Si tu meriti un bradut!

http://bit.do/SiTuMeritiUnBradut
"Si TU meriti un bradut!" a fost evenimentul care a adunat intr-o camera catei speciali, copii cu dizabilitati,terapeuti, artisti, voluntari, cadouri si un bradut. Ce a iesit? Un eveniment frumos, care a stors zambete si lacrimi in acelasi timp! Alaturi de noi au fost si Cristina Balan, Feli Donose si Florin Chilian.

 

Câinele, prietenul meu" în Școala Gimnazială nr 7- http://bit.do/Scoala-Gimnazial-nr-7

 

In vizita la Asociatia Crestina Sfantul Nicolae si Sfantul Alexandru 

O vizita emotionanta, prima de acest gen facuta de echipa noastra, la un centru de seniori din Bucuresti. Detalii si poze aici: http://bit.do/CentruDeSeniori

Vizita la Asociatia HELP AUTISM

Cateii nostri au intalnit copii Asociatiei HELP AUTISM si au impartit zambete si voie buna. Detalii si poze aici: http://bit.do/VizitaAsociatieHelpAutism

In vizita la MagiCamp – tabara pentru copii cu afectiuni oncologice

MagiCamp este un loc de vis, care a prins viata datorita Melaniei Medeleanu si lui Vlad Voiculescu – doi oameni cu suflet mare, care si-au gasit drumul in viata si anume acela de a ajuta copiii bolnavi de cancer. Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale s-a deplasat in acest loc magic,in Branesti, Dambovita in 2015 si 2016 si a intalnit zeci de copii bolnavi de cancer.  Fiecare copil a avut ocazia sa mangaie si sa primeasca ceea ce numai un catel poate oferi: acceptare neconditionata, infinita dragoste si ochisori care sa vorbeasca in locul cuvintelor. Detalii si poze aici: http://bit.do/MagiCampSeria1http://bit.do/MagiCampSeria2

Cainele, prietenul meu

Este un proiect educational la care au participat peste 14.000 de copii din scolile si gradinitele din Bucuresti si Ilfov. Scopul proiectului este acela de a educa copiii in spiritul unor interactiuni pasnice si lipsite de riscuri cu cainii aflati pe strada sau cu cei cu stapani. Informatiile destinate prescolarilor si elevilor, au un caracter preventiv care se bazeaza pe intelegerea comportamentului canin si aplicarea unor reguli in anumite situatii.

Sa stii mai multe, sa fii mai bun

Proiect la care am participat in „Scoala Gimnaziala Speciala nr 5” si „Liceul Waldorf” in 2016 si in ”Gradinita Brandusa”, „Scoala Gimnaziala nr 59”, „Gradinita 210” si „Scoala Gimnaziala Speciala nr 5” in 2016. Detalii si poze aici: http://bit.do/Gradinita210 , http://bit.do/Scoala59http://bit.do/Scoala5http://bit.do/GradinitaBrandusa

Ziua portilor deschise la "Casuta din Povesti"

Am avut 2 editii in 2016, prima fiind cea care a marcat deschiderea oficiala a "Casutei din povesti" - cabinetul nostru de Terapie Asistata de Animale.  Detalii si poze aici: http://bit.do/PortileDeschiseEditia2

Parteneriat cu Fundatia Nane Pentru Copii cu Dizabilitati

In urma acestui parteneriat in anul 2015, 6 copii copii cu dizabilitati au beneficiat de 192 ore de terapie asistata de animale. Sedintele au avut caracter voluntar si au avut o frecventa saptamanala. - Practica in privat, cu sprijinul Asociatiei IDA, la punctul de lucru al acesteia, unde 7 copii au beneficiat de peste 100 de sedinte de Terapie Asistata de Animale


Alte evenimente

Teddy Bear Hospital (primul eveniment de acest gen din Bucuresti), in colaborare cu Asociatia Studentilor la Medicina, la gradinita „Dumbrava Minunata”. Detalii si poze aici: http://bit.do/TeddyBearHospital

Diferiti, iubim la fel. Detalii si poze aici: http://bit.do/DiferitiIubimLaFel

„Dresor pentru o zi”(2016) – 4 editii cu participarea a peste 150 de copii. Detalii si poze aici: http://bit.do/DresorPentruOZi

Petrecere de Craciun, organizata de Fundatia Nane, in colaborare cu Sala Dalles (2015).

Eveniment cafenea pet friendly (primul eveniment de acest gen din Bucuresti), in colaborare cu Gloria Jean’s (2016). Detalii si poze aici: http://bit.do/EvenimentGloriaJeans

Curs de prim-ajutor pentru catei, cu sprijinul medicului veterinar Mirela Maier (2016). Detalii si poze aici: http://bit.do/CursPrimAjutor

Eveniment la Asociatia Iezuitilor din Romania (2016)

Eveniment la Expozitia Chinologica din Bucuresti (in colaborare cu AChMB, 2016). Detalii si poze aici: http://bit.do/EvenimentACHMB

Eveniment pentru copiii centrului Edulier, in parteneriat cu Marcovet. Detalii si poze aici: http://bit.do/MarcoVet

Eveniment la „Centrul de plasament Urziceni” in colaborare cu Asociatia Noi Orizonturi Familia, (2016)

Eveniment Hornbach-Purina (2016). Detalii si poze aici: http://bit.do/EvenimentHornbach

Eveniment la „Centrul de zi Harap Alb” (2016). Detalii si poze aici: http://bit.do/CentruHarapAlb

Evenimente pentru copiii centrului Învingem Autismul ( doua actiuni in 2016). Detalii si poze aici: http://bit.do/VizitaInvingeAutismhttp://bit.do/VizitaInvingeAutism2